Wat is de oorzaak?

Waarom organiseer ik nu healingsessies rond emo-eten?

Omdat ik, zolang ik het mij herinner zelf hiermee gekampt heb. En om eerlijk te zijn, is het niet iets die je, zoals je naar de chirurg gaat kan laten uithalen, en ervan verlost bent. Neen zo werkt het niet. Emo-eten beslaat verschillende lagen van wie je bent. Het woord bestaat uit 2 delen: namelijk emo van emoties en eten van voeding geven. Je geeft dus voeding aan emotionele delen.

Waarom doe je dat? Omdat er bij de meeste mensen angst zit op voelen. Dit is een onbewust gedrag.

Waarom hebben we angst om te voelen?

Omdat we bang zijn om pijn te ervaren. Omdat we denken dat er iets zal overmeesteren waar we aan ten onder zullen gaan. Omdat we bang zijn ons kwetsbaar op te stellen ten opzichte van onszelf en ten opzichte van de ander. Vanuit vorige generaties en nog de mijne is je kwetsbaar opstellen een teken van zwakte. Door het emo-eten versterken we de gedachte aan zwakzijn. We geven op onze kop en daardoor komt zich schuldig voelen en schaamte nog meer naar boven.

Is dit zo dat je kwetsbaar opstellen een teken van zwakte is? Of is het eerder een uiting van kracht?

Voor de meesten zijn emoties een teken van onstabiliteit.

Hoeveel mannen worden niet gek door de wisselende emoties van hun vrouw? Als je goed kijkt zijn we als vrouw vloeiender net door deze emoties. Daarom kunnen wij zo gemakkelijk vervallen in emo-eten. Hier zeg ik niet dat mannen niet gaan emo-

eten, maar ik denk dat het eb en vloed voor hen nog vreemder aanvoelt dan voor ons. Als je goed kijkt naar wat onze emoties ons brengen zie je dat ze eerder richtingaanwijzers zijn. Zelfs je gedachten sturen emoties aan. Als je denkt “ ik heb zin in een stuk chocolade” en je besluit om geen te nemen omdat je jezelf te dik vind dan ervaar je verdriet of boosheid of beiden. Wanneer je van hieruit een tegenslag ervaart bijvoorbeeld op je werk dan vergroot de kans om naar het stuk chocolade te grijpen. Vervolgens rijd je naar huis en in de wagen komt de frustratie van het werk helemaal naar boven. Je gedachten nemen je alle kanten mee. Tegen dat je wagen geparkeerd is, stap je al sneller richting voordeur. Je voelt in je lijf een ongekende drang opkomen. De kans dat alvorens je jas aan de kapstok hangt er een reep in je mond verdwenen is is negen kans op de tien. De eerste minuten na het verorberen ben je verzadigd maar vervolgens komt schaamte, schuld en boosheid terug naar boven.

Hoe los je het op?

We gaan het niet oplossen met streng zijn, want je bent al streng genoeg op jezelf. Je kan het oplossen met zachtheid en vooral met bewust worden.


Hier vertel ik je meer over de volgende keer.

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven