Waar begin je?

Bijgewerkt op: apr 4

We hebben zo van die momenten waar we tegen iets aanbotsen voor de miljoenste keer.

Het voelt ongemakkelijk en het liefst van al ben je er zo terug klaar mee.

Echter, de ongemakkelijkheid blijft voelbaar. Misschien hoorde je je naam vernoemd worden bij een opmerking van je collega aan de baas. Of je blik viel op de iphone van je vriendje op het moment dat een ongekende meisjesnaam het scherm deed oplichten.

In een snelle pas begeef je je naar de kast, graait gretig in de doos met chocolaatjes en propt je mond vol. De chocolade wordt verorbert in een snel tempo en alvorens je het door hebt zit je hand alweer in de pot te tasten. Het scenario herhaalt zich een aantal keer tot je op de bodem van je pot bent beland. En tevens op de bodem van je zelf. Met een zucht gooi je jezelf in de zetel. Je neemt de afstandsbediening in je handen en zapt in het rond. De dag vult zich met snoepen, televisie kijken, het verhaal vertellen aan je beste vriendin en de soapstory in je hoofd bereikt in een mum van tijd zijn hoogtepunt. Tegen dat het 19u ' s avonds is besef je dat je vrije dag voorbij is. Dat het huishouden nog steeds hetzelfde eruit ziet als toen de dag begon; je humeur alleen maar donderwolken ziet passeren en je ongenoegen over je houding het laatste restje van je zelfvertrouwen mee de dieperik inspoelt. Je besluit om het de volgende keer anders aan te pakken. De volgende keer! Ondertussen was dit al de honderdduizendste volgende keer.

Zo kom ik terug bij mijn beginvraag. Waar begin je ? Waar begin je op het moment dat je tegen iets aanbotst. Het hoeft helemaal niet die steeds herhalende richting uit te gaan. Er is een keuze moment. Hoe je bij die keuze komt daar kan ik je naartoe brengen. Want het is door een keuze te maken dat we gedragingen tot een einde kunnen brengen. Er is wel iets nodig in de plaats, en dit zit al reeds in jezelf. De adder onder het gras is, het is niet voor iedereen het zelfde. Dus je komt er niet met je hoofd. Weet jij hoe je je erbij komt? Daar beginnen we mee in een healing sessie.
5 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven