Zoeken
  • Fabienne Paepe

Koop jij ook een doos koekjes of een zak chips voor onverwachts bezoek?


Onverwachts bezoek in tijden van corona? Ik hoor je al lachen. Maar als je er even bij stilstaat koop je echt het doosje voor het onverwachtse bezoek of is de drang zo sterk dat je er niet kan aan weerstaan? Stel je voor dat je tante geregeld zou komen en ze eet graag koekjes die jij niet lust. Zou je ze dan ook kopen? Ik denk het niet. Ik deed dat ook niet hoor, mijn hoofd had een klare oplossing voor dit probleem. Namelijk "ik zou haar die delicatesse leren kennen ";p. In dit verhaal kom je in aanraking met een gewoonte patroon. Je hebt wel al gehoord vermoed ik van de routes die het brein maakt en wat er nodig is om een verandering te bewerkstelligen? 21 of 40 dagen een handeling herhalen zodat hij eigen gemaakt kan worden. Wel, ik geef het je op een blaadje 21 dagen niets in huis hebben en niets kopen is een marteling als je deze of gelijk welke andere gewoonte zwaar te pakken hebt. Enfin, hoe ga je deze aanpakken? Wat voor mij werkte was naar de winkel gaan en een besluit nemen om af en toe mezelf tegen te houden dit te kopen en het bedrag die ik normaal gezien zou betaald hebben in een spaarpotje te steken. Andere keren kocht ik het doosje. Het leefde hooguit 2 dagen en toen, ja toen moest ik alweer gaan winkelen voor onverwachts bezoek. Je merkt dat hier een zeer sterke trekkracht in aanwezig is. Wat kan je hierbij helpen? De volgende keer tijdens het shoppen ga je die trekkracht observeren. Voel het getrek; hoor het geraas in je hoofd; voel het speeksel in je mond toenemen en laat dit alles toe. Kijk ernaar alsof je naar een film zou kijken. Neem het vervolgens in je handen en kies. Kies vanuit wat je echt wil en niet vanuit het trekken van je hoofd. De bedoeling is dat je naar je gevoel komt.

Veel succes.

Deel gerust je ervaring. Je helpt er anderen mee.

15 keer bekeken3 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven