Ik wil stoppen met emo-eten.

Emo-eten is een vorm van verslaving net zoals roken, shoppen, binge-watching, drugs, alcohol en ga zo maar verder. Het moeilijke om te stoppen met emo-eten is het feit dat je altijd verder dient voeding tot je te nemen. Het is anders dan roken, want roken betreft geen handeling die noodzakelijk is om te overleven. Eten daarentegen wel. Jarenlang deed ik aan emo-eten. Als zaken in mijn leven goed verliepen had ik iets om te vieren; als het moeilijk was had ik iets om me te troosten. Wat ik hieruit heb geleerd is dat het stoppen niet iets is die je van de één op de andere dag doet. Het is een groeiproces in jezelf. Het gaat niet over jezelf een stempel geven als Emo-eter. Het gaat eerder over weten wanneer, waarom je het doet en wat het je brengt.


Het is een weg die bewandelt dient te worden zonder daarin jezelf te veroordelen en toch vanuit een wakkerheid.

In het emo-eten zit een behoefte die niet ingevuld wordt. Iets die vanbuiten naar binnen gebracht wordt, en van binnenuit niet gevoeld durft worden. In deze healing sessies gaan we naar binnen. Je leert kijken naar wat er speelt in een veilige omgeving en komt in een dieper contact met je lichaam. Je komt tot een evenwicht waardoor de dwangmatigheid niet meer noodzakelijk is.3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven