Hoe ga jij om met storingen?


Een verhaaltje in 7 stukjes. Dit is deeltje 1.


Ik herinner me nog de tijd waar ik een diepe fascinatie had voor haar koekoeksklok. Waar ik een vurig enthousiasme ervaarde op het uur en halfuur. Tot het sublieme moment dat het deurtje open zwierde en een vogeltje tevoorschijn kwam. Tussen tijds wachtte ik…minutenlang.

Het getik stoorde me toen mateloos ook al was ik nog een kleine uk. Haar bed, waar ik over de middag een dutje deed was een gordijn verwijdert van dit wonderbaarlijk huisje die aan de wand sierde. Echter, het oeverloze getik hield me uit mijn slaap en trok me uit mijn fantasie wanneer ik speelde. Tik, tik, tik ...


Het hoeft niet enkel een klok te zijn die we storend ervaren. Het ervaren van storing is zo wijds. Je kan je storen aan mensen die roken op het werk. Of je stoort je dat het leven niet zo verloopt als je zou willen. Je kan je storen aan mensen en al hun lawaai. We storen ons wanneer we een ongemak hebben. Of wanneer we in aanraking komen met tekort. We storen ons aan onze gedachten… Wat ervaar jij als storend? Wat zou jij graag anders willen zien?

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven