Zoeken
  • Fabienne Paepe

Help, ik wordt meegetrokken! Dit is sterker dan mezelf!

Het gaat een paar dagen of misschien wel een paar weken goed en dan… Opeens val je uit het niets in drang naar eten, naar zoet, naar alcohol, naar kopen, naar drinken, naar… Het overvalt je als een deken die ze over je hoofd gooien. Net alsof je meegenomen wordt in een tornado. Plots beweegt iets doorheen je en neemt je mee in een tweestrijd. Blijf je waar je bent of word je meegenomen door emoties en gedachtepatronen. Het is een keuze die gemaakt dient te worden in een fractie van een seconde en je mist het moment. Spiralen rafelen je uit elkaar waardoor je niet meer weet waar je bent. Weet: “Je bent ook niet meer bij jezelf op dit moment.”

Omdat het zo onbewust aan de gang is stop je je vol om dit alles tot een stilstand te brengen. Eventjes wanneer je aan het knabbelen bent is het rustig en daarna begint het weer. Dit is een signaal, doch heel moeilijk om hem bewust in het licht te houden. Meestal zak je, mee in een diepere onwetendheid. In vorige blogs sprak ik over het maken van een keuze. Hier is het bijna onmogelijk. Het moment dat je hierin helemaal meegezogen wordt ben je uit jezelf getrokken. Er zit een ruis op je connectielijn met jezelf. Het getrek en gesleur van de mind, de emoties, je volle persoonlijkheid hebben een greep op je gekregen. Maar wat is het signaal? Wat betekent het signaal? Het signaal is het moment dat je gaat bingen, dit is het rode lampje die je waarschuwt. Het vraagt om wakkerheid…echter soms geraak je er niet bij. Soms is het veld die je meetrekt zo sterk dat je onmogelijk tot een keuze kan komen. Soms geraak je daar gewoon niet, veroordeel dit niet in jezelf.

Het enige wat je op dit moment een zetje kan geven is een hogere vibratie aanwenden. Fronsen je wenkbrauwen wanneer ik dit aanhaal? Laat me het even verduidelijkingen. De vraag is hoe je hier terug naar de observator kan stappen, terug kan bij jezelf komen. terug naar die oeverloze rust van Zijn. Zoek iets wat je frequentie kan verhogen. Bij mij is dit meditatiemuziek opzetten, luisteren naar de geluiden in de natuur of kijken naar iets wat bij mij als diepe schoonheid resoneert. Zoals naar een schilderij of een kunstwerk. Wat het voor jou is, dat moet je zelf zoeken. Het vraagt om een vibratie die de emoties en gedachtegang niet gaan versterken. Hier dien je dus alert te zijn bij muziek of wat dan ook dat het je niet in een verhaal trekt. Ga bijvoorbeeld niet kijken naar foto’s van je vriendje die je net verlaten heeft voor een ander.

Of zoek geen pijnlijke gedachten op. Het dienen vibraties te zijn die je een gevoel van vreugde, vrede of rust bezorgen. Zelfs nadat je je even verloren bent kan je steeds terug. Het vraagt wel om actie. Zet iets op of doe iets wat je in een andere staat van zijn brengt, voel de connectie terugkomen. De actie houdt in om je daar naartoe te bewegen. Dit is je keuze moment terughalen en van daaruit kan je als het ware terugveren naar jezelf.


Veel succes.

17 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven