De twee zijden van daadkracht.

Ik wachtte tot de wijzer op 2 minuten voor uur stond

Schoof de stoel vervolgens netjes onder de klok.

En kroop er met verenigde krachten op, ik was immers nog een kleine uk.

Zette mijn voeten elk aan een zijkant van het zitgedeelte zodat ik niet door het riet zou schieten en wiebelde mezelf als het ware recht. Ik wist dat ik snel moest zijn. Tik, tik , tik…. Een kort geratel was de aankondiging van het veertje die aanspande. Ik hield mijn duim en wijsvinger van mijn rechterhand klaar in positie, dicht genoeg bij het deurtje die op elk moment in beweging kon komen. De klok sloeg het uur aan en het deurtje zwaaide met een kracht open, waarbij koekoek voor de eerste keer tevoorschijn kwam. Vliegensvlug was hij en ik net te laat! Opnieuw sloeg de klok, het deurtje zwaaide open en met het vuur op mijn wangen had ik beet.Daadkracht kan een actie zijn om iets neer te zetten of om iets te verwijderen wat in de weg staat. Wat ik leerde doorheen mijn leven is om de daadkracht die de neiging heeft iets uit te weg te ruimen eerst eens te bevoelen. Te achterhalen waarom het zo nodig weg moet en wat mijn voordeel hier aan is.

Meestal is het een mechanisme een reactie op iets van buitenaf die me een naar gevoel bezorgt waar ik vliegensvlug vanaf wil of niet wil voelen. Het vuur die voelbaar is vanuit daadkracht is ook aanwendbaar op een andere manier. Een manier waar de trigger niet verwijdert dient te worden. Hierdoor begeef je je als het ware doorheen oude pijnen en verstevig je je fundament. Dus de volgende keer, voel eens welke keuze je wilt maken. Tijdelijke rust in het hoofd, in je lijf of groei?


2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven