De dag dat je interesse in waar je naar verlangt, verdwijnt!


Het gevecht tussen drang en het afwijzen van drang kan enorm grote proporties aan nemen. Er waren momenten waar mijn focus alleen nog maar lag bij datgene waar ik zo naar verlangde. Ik deed er alles voor. Net zoals bij verliefdheid. Uitsloven tot het uiterste, van alles reorganiseren om tijd samen te hebben, om een gezellige sfeer te creëren , om aandacht te geven. Soms wou ik de ander zo snel mogelijk leren kennen en bouwde ondertussen tempels van dagdromen. Mijn hoofd had al een verhaal geschreven die in mijn toekomstbeeld paste. De ander was lekker gekneed in een rol die helemaal paste in mijn aflevering. Soms gedroeg ik mij als slachtoffer of hulpverlener of wat dan ook om dit verlangen gemanifesteerd te zien. De ander werd getrokken in mijn verhaal om al mijn verwachtingen in te vullen.

Invullen van net, zoals bij het verorberen van de chocoladekoekjes en toetjes. Na een tijd stapte de ander of ikzelf uit de relatie. Ik bleef nog een tijd trekken en lastig lopen. Vertelde mezelf nog een deel verhalen tot op het moment dat ik volledig terug op mezelf werd gesmeten. De ander verdween dan tenslotte uit mijn gezichtsveld. Ik durfde mezelf nog wel eens pijnigen met op hun facebookprofiel te kijken, of eens te sms'en, maar ook daar kwam een eind aan. Beetje bij beetje nam ik mijn leven weer op. De storm kwam af en toe nog eens opzetten en deinde ten slotte uit. Mijn focus werd verlegt en naderhand verdween het verlangen. Na een aantal jaar kwam ik dan soms die partner terug tegen. Interesse was er niet meer.

Soms vroeg ik me af waar ik zo naar verlangt, gesmeekt of gesmacht had. Wat ik met dit alles wil illustreren is dat het plotseling loslaat. Interesse, verlangen, toekomstbeelden en dagdromen laten los en verdwijnen in het niets. Met emo-eten is dit net hetzelfde. Wanneer ik stopte met chips, nootjes en vooral koekjes en chocolade aan te schaffen. Kwam er een moment van desinteresse. Al kost het in het begin enige moeite om dit te doen. Er komt een dag dat je niet meer geïnteresseerd bent! Later komt het moment waar je kan lachen met het stuk die onmogelijk leven kon zonder dit alles.

Dit voelt zo als een bevrijding!


0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven