Betrapt op heterdaad.

Tot ik plots aan mijn linkeroor de stem van haar hoorde: “ wat ben jij aan het doen”? Het geluid van moedersstem kwam zo onverwachts dat de kracht uit mijn vingers verdween samen met de koekoek. Terwijl ik op de stoel stond en nog even mijn blik liet vallen op de klok sloot het deurtje zich. En het getik ging verder tik, tik, tik…… Teleurgesteld begaf ik me terug naar beneden. Zette de stoel terug aan het raam en schoof het gordijn terug open. Ik nam plaats aan tafel.


Hun speelkaarten lagen netjes naast het blad waar de scores op geschreven stonden. Op de achtergrond hoorde ik tik, tik, tik…. Ik keek, ik voelde de na-zinderingen van mijn mislukte poging en zat in stilte. Tik, tik, tikEn plots besefte ik dat het getik niet meer vervelend was. Ik voelde, terwijl ik aan de tafel zat, een rust opkomen in mezelf. Ze namen hun speelkaarten vast en begonnen een nieuw spel. Bijna roerloos zat ik te kijken zakte steeds dieper in die oeverloze rust die zacht en warm was. Hoe dieper ik mij hier in liet meevoeren hoe voller ik mij voelde. Tot tenslotte ook het getik verdween.

7

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven